Brian Club vuonna 1967 ??? - Kiinnostavaa palautetta lukijalta

  Sent: Friday, August 12, 2011 11:06 PM
  Subject: Onko tietoa?
  Raimo Kaarna, tervehdys!
  Katselin torstaina Velj. Karhumäen ilmakuvakokoelmaa ja tulin googlanneeksi Kariniemellä. Loppua ei sitten tarvitsekaan selittää.
  Etsiskelen tietoa Lahdessa v. 1967 toimineen pop-tanssipaikka Brian Clubin sijainnista. Olin siellä erään jyväskyläläisen bändin kera helmikuussa 67. Et luultavasti itse käynyt siellä, mutta satutko muistamaan BC:n sijainnin? Lieneekö kyseistä rakennustakaan enää olemassa. Minulta on muisti kateissa.
  Jos voit suoralta kädeltä vastata, olisin kiitollinen. Muuta vaivannäköä en pyydä. Ajelen itse usein Lahden ohi, joten olisi mukava käydä paikkaa vilkaisemassa.
  Ilkka Alava
  Porvoo/Jyväskylä
  PS. Olen jo lukenut nettisivujasi. Suunnilleen samanikäisten ihmisten muisteluja on kiva lukea, vaikka ulkopaikkakuntalainen olenkin. Muisteluhenkiseen tekstiin minäkin em. tietoa kyselen.


  Päivämäärä: 13.8.2011 10:12
  Aihe: Re: Onko tietoa?
  Kiitti viestistäsi, Ilkka;
  BRIAN CLUB kuullostaa täysin vieraalta, vaikka olen koko ikäni (68 v.) Lahdessa asunutkin. Tuolloin suosituin lava oli TEIVAALA ja toinen oli SOINTULA. Jos Brian Club taas oli joku tilapäinen viritelmä vaikkapa jonkun tunnetumman paikan tiloissa, siitä en tiedä mitään...
  HEINOSEN JONI piti 60-70-luvuilla Catacombi-nimistä diskoa, hän varmasti tietäisi jos Lahdessa olisi aikoinaan Brian Club toiminut. Yhteystiedot saat Googlettamalla !
  Hyvää jatkoa...
  Raimo


  Sent: Saturday, August 13, 2011 11:46 AM
  Subject: Vs: Re: Onko tietoa?
  Kiitoksia, Brian Clubista olen löytänyt useita ilmoituksia E-SS:n mikrofilmatuista numeroista. Tilapäinen viritelmä se lienee ollut, mutta ainakin alkuvuodesta 1967 aktiivinen.
  Jos saan vielä kysyä, niin missä oli Catacombi?
  Elellään pitkään,
  t. Ilkka


  Päivämäärä: 13.8.2011 13:49
  Aihe: Re: Re: Onko tietoa?
  Hei taas;
  Menin itse Etelä-Suomen Sanomiin hommiin ilmoitustoimittajaksi kesällä 1966, mutta Brian Clubin kohdalla aivoissani täytyy olla musta aukko... Heinosen Jonin Catakombi toimi muistaakseni sekä Kansantalon tiloissa ja myöhemmin elokuvateatteri Kareenkin tiloissa. Itse en niissä koskaan käynyt, olin liian vanhaa ikäluokkaa ja menin naimisiin 1966, ensimmäinen lapseni syntyi 1967 helmikuussa.
  Voihan se Brian Club olla vaikka jonkun järjestön (kokoomuksen nuoret tms) "sisäinenkion" hommeli ????
  Heinosen Joni, Hanski Kinnunen ja Tapani Ripatti tietävät KAIKEN näistä hommeleista, kannattaa kysäistä !
  Rami


  Sent: Sunday, August 14, 2011 3:04 PM
  Subject: Vs: Re: Re: Onko tietoa?
  Tattis, ehkäpä yritän Joni Heinosta, jonka nimi on jäänyt mieleen. Ripatti saattaa olla hiukan liian nuori tähän kysymykseen. Ei Brian Club ollut mikään poliittinen juttu. Käsittääkseni yleinen pop-musiikin soitto- ja tanssipaikka.
  Aika mystinen juttu. Olet kolmas sen ikäluokan lahtelaismies, joka olisi voinut tietää, mutta kukaan ei muista. Asiasta on jo liian kauan aikaa. Ei tämä mikään tärkeä juttu ole, mutta minulla on taipumusta pikkutarkkuuteen. Täytyy googlata Kansantalo. Mitä lie siinä nykyään? Omasta mielestäni emme käyneet siellä.
  Terv. Ilkka


  Päivämäärä: 14.8.2011 16:20
  Aihe: Re: Re: Re: Onko tietoa?
  Heippa taas, Ilkka;
  Mitä niissä mikrofilmiltä katsomissasi ilmoituksissa sanotiin, osoite tai järjestäjät ??? Ja mistä keksit etsiä sanaa Kariniemi ? Asuin lapsena Kariniemenkadulla 50-luvulla ja silloin mäen huipulla oli vielä pitkä matala ravintolarakennus, kuvankin löydät sivuiltani (http://www.sci.fi/~signal/lahtelaista/kariniemenkasvatit.htm).
  Kariniemen kesäravintolassa vanhempani kävivät joskus vieraineen tanssahtelemassa, enoni oli jonkun aikaa siellä portsarinakin. Ravintolassa oli sisätilojen lisäksi pitkä ulkoterassi, taisi olla Lahden ainoa aikoinaan.
  Muistaakseni k.o. ravintolarakennuksen vuokralainen vaihtui pariinkin kertaan ennen rakennuksen purkamista ja jotkut opiskelijat jopa asuivat siellä, vaikka se ei mikään asuinrakennus ollutkaan. Ehkä joku niistä loppuaikojen "yrittäjistä" yritteli järjestellä tanssejakin tai muuta ohjelmaa tiloissa ? Jos kävit korkean mäen päällä olevassa rakennuksessa, se saattoi olla Kariniemen ravintola.
  Soittoajankohtasi helmikuu 67 saattaa kylläkin viitata SALPAUSELÄN KISOIHIN, ja silloin teknisen opiston opiskelijat järjestivät aina kisojen aikaan tanssit ammattikoulun tiloissa Felmanninpuiston vieressä. Kävin itsekin muutaman kerran paikalla, hiihtokansa oli hiihtopukimissaan ja elävää musiikkia esitettiin. Ehkä tästä tapahtumasta käytettiin nimeä Brian Club ????? - Kansallisella kokoomuksella oli isot järjestötilat keskustassa Rautatienkadulla ja niissä kerhotiloissa heidän nuorillaan oli omia jamejaan ja muita tilaisuuksiaan. Isäni hautajaiset pidettiin samoissa tiloissa -89.
  Toivottavasti saat homman selvitettyä, Jonin avulla kyllä pitäisi hoitua !
  Rami


  Sent: Wednesday, August 24, 2011 2:47 PM
  Subject: Vs: Re: Re: Re: Onko tietoa?
  Terve taas! Olen Jyväskylän yliopiston kirjastossa käynyt läpi talven 1966-67 E-Suomen Sanomia. Tämä minun tiedonvajeeni näyttää sittenkin kallistuvan sinun reviirillesi. Brian Clubin avajaisista oli ilmoitus 28.1.1967. Paikaksi oli mainittu (minun mielestäni) ylimalkaisesti Kariniemi. "Brian" oli joku homman puuhamies (E-SS 17.1.1967). Tarkempia tietoja ei ole.
  Jatkan huomenna lehtien selaamista 30.6. saakka.
  Ilkka


  Päivämäärä: 24.8.2011 15:02
  Aihe: Re: Re: Re: Re: Onko tietoa?
  Ok, Ilkka;
  Kiinnostavaa kuulla, paikka Kariniemi ei voi oikeastaan tarkoittaa mitään muuta kuin Kariniemen ravintolaa. Vaikka se oli yleensä kesäravintola toki siellä sisälläkin oli ravintolatilat ja keittiö - ulkona pitkä terassi, jonne oli myös tarjoilua. Talvisin koko paikka oli kiinni, mutta jossain vaiheessa jotkut opiskelijat vuokrasivat tilat ja asuivat siellä talvellakin, ehkä epävirallisesti. Kaikesta päätellen samat porukat tosiaan yrittelivät järjestää myös erilaisia musiikkitilaisuuksia, tansseja, jameja jne.
  - Olin itse jo töissä ilmoitusosastolla tammikuussa 1967, mutta ei mitään mielikuvaa k.o. asiasta tai ilmoituksista.
  Rami


  Thursday, August 25, 2011 3:54 PM
  Terve Rami, Brian Club taisi olla vain runsaan kahden kuukauden yritys. Viimeinen löytämäni mainos koskee lauantaita 8.4. Kyllä se oikea paikka oli varmaankin Kariniemen ravintola. Kiitoksia. Eiköhän tässä molemmat uudistaneet tietojaan historiasta
  Ilkka.