HAPPY NEW YEAR 2020
This card is swapped hourly, it was originally sent to my grandmother and aunts in 1900-1920


Maanantai 26. kesäkuuta 2017

Klikkaa tätä kuvaa ja näet muutkin lahtelaista.netin tekemisessä käytettävät tietokoneet. Kuvia on 24 kappaletta ja ne aukeavat uuteen ikkunaan...

www.signalpenpals.net


Torstai 26 tammikuuta, 2017

UUSI SIGNAL 2017 ILMESTYNYT

* 18 sivua * 350 kirjeystävää * ympäri maailmaa * ilmoitukset englanniksi
Nimi, ikä, postiosoite, harrastukset, kielet - myös keräilijöiden vaihtoilmoituksia jne.
Osoite netissä www.signalpenpals.net
Painettu Signal 10 euroa postikuluineen.
RAIMO KAARNA-SIG17,
PUROKATU 18, 15200 LAHTI


Torstai 8. syyskuuta 2016 Paasivaaran värikäs keräilykansio ja margariinipakettien mukana saatavat kuvat maailman maista ja ihmisistä olivat harvinaista herkkua 1940-50-luvuilla. Useimmat sanoma- ja aikakauslehdetkin olivat mustavalkeita, tai kaksivärisiä. Vain kalliit taide- ja tietosanakirjat sisälsivät yhtä hienoja värikuvia. Teeveestä ei vielä ollut tietoakaan. Näitä margariinikuvia minäkin vaihtelin
50-luvun alussa kavereitten kanssa Kivimaan koulussa välitunneilla. Ja tietenkin minullakin oli SUMPLI, ja sen taitettujen sivujen väleissä oli lisäksi postimerkkejä, tulitikkuetikettejä, jopa joitain ulkomaisia seteleitä ja kolikoita. Näin kartutettiin omia kokoelmia ja vaihdeltiin hienoja kuvia kavereitten kanssa.

MIKÄ SUMPLI OLI ??? Se oli pieni A5-kokoinen sinikantinen vihko, jonka kaikki sivut taitettiin pystysuunnassa. Sitten joka toisen sivun taitteeseen laitettiin piiloon 'palkinto' ja joka toinen sivu jätettiin tyhjäksi. Vihko puristettiin päistään tiukaksi, ja kaveri sai valita avattavan sivun. Jos sivun välissä oli jotain, sen sai omakseen, mutta jos sivu oli avattuna tyhjä, sinne piti laittaa joku keräilytavara, etiketti, postimerkki, margariinikuva tms. Kaikilla keräilyä harrastavilla oli oma sumplinsa ja niitä vedettiin vuoronperään, eli molemmilla oli mahdollisuus voittaa jotain tai hävitä.


Lauantai 26. maaliskuuta 2016

Nettiyhteys valokuitukaapelilla syrjäkylillekin Intiassa
vain 2,00 euroa kuukaudessa!

Tämä voitaisiin toteuttaa Suomessakin, kaapelit ilmaan - kustannukset 1/20 maahankaivamisesta

Lue tämä artikkeli Maailman halvin internetyhteys lasikuitukaapelilla.
Hinta perustuu siihen, että hyödynnetään valmiit lankayhteydet, asennetaan lasikuitukaapelit olemassaoleviin sähköpylväisiin, eikä kaiveta tuhansia kilometrejä uutta kuoppaa maakaapelia varten. Vaikka meillä on Suomessa hieno langaton kännykkäverkko, ehkä Intiastakin voisi ottaa oppia kustannusten pudottamiseen ?

As part of Phase 1 Fiber grid, 22,500 Kms of Fiber Optic has been laid in a record time of 9 months.
•With just 333 Crores, AP’s Fiber Grid Project new project to connect every house with 10 Mbps internet and provide that to citizens at World’s cheapest price at 150 Rupees per month.
•1.1 Crore households, 45,000+ Schools will have access to Internet at the World’s cheapest Internet price and in the record project cost and execution time.

Tiistai 15. maaliskuuta 2016
Tänään palasin painetun Etelä-Suomen Sanomien lukijaksi... Tilasin tabloidlehteni neljäksi kuukaudeksi ! Viitisen vuotta sitten tein radikaalin päätöksen:
"Tiistai 25. tammikuuta 2011 - Huomenna keskiviikkona lopetan jo yli 60 vuotta kestäneen suhteeni painettuun Etelä-Suomen Sanomiin ! Siirryn toistaiseksi nettilehtien lukijaksi..."

Printtiversioon siirtymisen syy on vanha rakkauteni sanomalehtiin, olinhan itse ilmoitustoimittajana tekemässä Etelä-Suomen Sanomia vuodesta 1966 vuoteen 1989 ja mukana kaikissa erilaisisssa kehitysvaiheissa, kohopainosta offsettiin, Hämeenkadulta Ilmarisentielle, kuumaladonnasta kylmäladontaan ja paperitaittoon, kaksivärisestä neliväriseen...

Nyt haluan henkilökohtaisesti kokea siirtymisen broadsheetistä tabloidiin, haluan taas haistella tuoretta painomusteen hajua. Tänään aamulla luin etlarini sängyssä selälläni maaten, valo tuli takaa ja pystyin pitämään lehteä lukuasennossa helposti yhdelläkin kädellä, joko vaakaan tai pystyyn taitettuna.

www.lahtelaista.net www.signalpenpals.net www.globalcollectors.net www.penpalclubs.net