Tällä sivulla pidän päiväkirjaa, esitän omia mielipiteitäni rakkaasta kotikaupungistani Lahdesta, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, muistelen menneitä vuosikymmeniä...
Välillä napsin digillä valokuvia, haastattelen tuttujani, rupatellaan, otetaan kantaa ja parannetaan maailmaa.
kotisivut helposti
Katso nyt digikuviani, klikkaa!
LAHTI Googlen kartat, valokuvat
Sisällysluettelo 2020-2002


* Sivuston tekijä * Kotikaupunkini
* Kalamarkkinat * Laituritanssit
* Taidetta, autoja * Hollolan kirkolla
* Suomen ja * Maailman sanomalehdet
* Vilkaise pääsivustoni - signalpenpals.net
* Oletko keräilijä - globalcollectors.net
* Kirjeystäviä 1960-2018 - penpalclubs.net
* Kommentit tänne ! / Lue kommentit...
SIGNAL 60 VUOTTA TAMMIKUUSSA 2020, LEHTIJUTUT 1974-1995 SUOMEN LEHDISSÄ

LAHTELAISTA.NET - KAIKKI JUTUT 2022-2002 -
2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002


9.9.2005
SANOMALEHTIKATSAUS 13.12.1953

Ostin Hollolan kirppikselta paikallisen sanomalehden, ilmestymispäivä sunnuntai joulukuun 13. 1953 !!!! Mutta yllätys, yllätys - nimi EI ole Etelä-Suomen Sanomat vaan
L A H T I, 48. vuosikerta, päätoimittaja A. V. Mattila, kahdeksan sivua, kohopaino...

Tein elämäntyöni ESS:n palveluksessa, olin ilmoitustoimittaja 1966-1989, nyt jo vanhuuseläkkeellä. Siksi olen erittäin kiinnostunut lehtientekemisestä, omaa Signal-kirjeystävälehteäni olen julkaissut vuodesta 1960 alkaen. Mutta asiaan, siis sanomalehtikatsaukseen 13.12.1953 !!!!

Etusivun uutisia LAHTI-lehdessä olivat mm. Koreansodan neuvottelut katkesivat; Itä-Saksasta "puskurialue"; Ranskaan etsitään uutta presidenttiä Vincent Auriolin seuraajaksi; Lahdessa Mytäjäisten sillan rakennusssuunnitelmat; Launeen kirkko vihitään; Maidon hinta pidetään ennallaan.
Etusivun ilmoituksetkin tuttuja: Turkkeja Tuominen Oy, Vekkulit lelut pukinkonttiin - Kauppakunta (nyt Hämeenmaa), Säästöpankit avoinna 9-17, lauantaisin ja pyhäaattoina suljetaan klo 12 - Hollolan Säästöpankki ja Lahden Säästöpankki (molemmat kuopattu); Oululainen tiedottaa - jälkiuunileipää; Oksaselta Onnen Kihlat Aleksanterinkatu 7 (logo muistuttaa Rajasen logoa).

Kakkossivulla olivat mm. elokuvateattereiden ilmoitukset. Häme toimi Aleksi 13:ssa nykyisen kaupungin matkailutoimiston tiloissa, ulos tultiin Pankinportin pihanperän kautta. Nonstopeissa sai istuskella vaikka pari näytäntöä peräkkain ja tulla milloin lystäsi, filmi alkoi uudestaan tasatunnein. Ilves, Juko (nyt teatterina) ja Kinema (Rautatieaseman luona, nyt kokoustilana) olivat suosittuja, Kino lienee nykyinen Kuvapalatsi, en muista - olin vain 10-vuotias...

Kakkossivun ilmoittajista tunnistan Jalosen Aleksi 13, toisen kerroksen äänilevyosastolla sai luurit päässä kuunnella levyt ennen ostamista; Starckjohann oli avattu hiljattain ja mainosti leluosastoaan; Valokuvausliike Erkki Halmeen osoite oli Rautatienkatu 1; Oy Foto Ab sijaitsi Lasipalatsissa (nykyisen Mascotin paikalla); J. V. Soisalo Oy:n ilmoituksessa ei kerrota mitä myydään - vain "paljon joulupukille sopivaa" - eikä mainita edes myymälän osoitettakaan ! Muistaakseni tämä kangaskauppa tai lyhyttavaraliike oli joko Vapaudenkadun ja Mariankadun kulmassa torin reunassa tai Pankinportin peräosassa ? Soisalon Juhasta tuli taidemaalari, hänen tyttärestään Saarasta laulajatar...
Pikku-uutisen otsikko "510 työtöntä Lahdessa kortistossa - näistä varatyötä vailla 143". Samat ongelmat nykyään, määrät vain moninkertaiset !

3. sivu: Almanakka, henkilötietoja, syntymäpäiviä, Harjulan vapaaopisto, ESA pakinoi... Ilmoituksissä taas tuttuja: Kestilä - ei osoitetta (Aleksi 11, Hakkapeliitta-patsaan vieressä) - itse ostin aikoinaan housuja ja pikkutakkeja Kestilästä, Pyörä ja Kone Rautatienkatu 14 myi Hoover- ja UPO-pesukoneita 28.500:- alkaen, Kello-Kari Aleksi 15, Oy Tulo Aleksanterinkatu 10 ja Vapaudentie 8.

4. sivu: Joulukiireet lahtelaisissa liikkeissä alkaneet - haastatteluissa "rouva kauppias kangasalan liikkeessä", "eloisa liikkeenomistaja" valmisvaateliikkeessä, "herra liikkeenomistaja", "ystävällinen naisääni kemikalio-liikkeessä", "herra johtaja" kenkäkaupassa, toinen urheiluliikkeessä, kolmas "siirtomaatavaraliikkeessä".
50-luvulla ei puffia harrastettu tässä kokoomuksen äänenkannattajassa, Lahti-lehdessä. Toinen uutinen "Huovilan tila Kärkölässä muodostetaan kansanpuistoksi", iso 2-palstainen juttu. Kävin itse katsomassa tämän samaisen Huovilan tilan ensi kertaa vasta tänä kesänä, 2005. Nätti paikka !

Ilmoituspuolella Sihvolan Baarit Vesijärvenkatu 32 ja Pankinportti, molemmissa tuli 10-vuotiaana jätskit syötyä, pitkän baaripöydän ääressä korkeilla pyöreillä jakkaroilla istuen. Helmi Vuorelma OY:n ilmoitusotsikko "Antakaa lahjaksi pellavaa", 1 x 100 pmm. Lahden Osuuskauppa r.l. ilmoitti "Hintoja alennettu", venhäjauhot, voi, juustot... Lahden Osuuskauppa oli perheessämme merkittävä tekijä, vanhempi veljeni Pertti oli polkupyörälähettinä Sopenkorven varastolla, nuorempi veljeni Ahti oli vuosikausia somistajana Hämeenkadun somistamossa Miikkulaisen Antin, Messon Eerikin ja Dysterin Raijan kanssa, äitinikin jouluapulaisena Rautatienkadun tavaratalon lelu- ja taloustavaraosastolla.
Asuimme 1947-59 Kariniemenkatu 35:ssä ja ruoka ostettiin joka päivä alakerran osuuskaupasta !

5. sivu: Taide ja kirjallisuus, Parrasvaloissa, Taiteilijakerhon Joulunäyttely - Anita Snellman, Jorma Karden, Olavi Ryyppö, Pentti Papinaho... Muutama valokuva Helsingin Taidehallin näyttelystä, kirjallisuutta jne.

6. ja 7. sivu: Nauru pidentää ikää - Lahti-lehden Kaskukilpailu, palkintoina pöytäkello, sälesukset siteineen, sukset, termospullo ja y-siteet. Viikkohoroskooppi, Shakki-palsta, Säästötoiminta kasvanut, 35 vuotta kokoomuspuolueen perustamisesta. Joulukahvitilanne turvattu, Pekka Tiilikainen pakinoi: Lumen ja jään urheilijat pulassa, urheilun pikku-uutisia, veikkausvihjeet, radio-ohjelma.

8. sivu eli takasivu: Ilmoituksia ja sarjakuvat - tuttuja molemmissa - Ferdinand ja Phantom tutumpia, Ben Bolt oudompi.
Ilmoituksissa entisiä omia asiakkaitani ESS:n ajoilta, mm. Pukija Oy Vesijärvenkatu 19 (lopettaneen kuntosalin paikalla), Hämeen Turkis Rautatienkatu 17 (Tuiskulan Torsti ja hänen isänsä), Lahden Säästöpankki Rautatienkatu 20 (lopettanut), Lahden Auto-Opisto Oy Vuorikatu 5 (omistajan poika Aaltosen Jaska lyseossa luokkakaverini, nykyään palopäällikkö jossain, varmaankin jo eläkkeellä). Turkis-Waldén Asematori ja Tapionkatu 2 (myöhemmin Sibeliuksenkatu), Lahden Sähkö ja Kone Hevosmiehenkatu 3 (nykyinen Hollolankatu), ostin tästä myymälästä 12-levyn vaihtajalla varustetun singlelevysoittimen, myyjä oli lyseolaisen luokkakaverini Maunulan Ilkan isä. Nyt LSK:n osoite on Vesijärvenkatu 38 ja teimme Lempisen Ossin kanssa vuosikausia heille ilmoituksia Etelä-Suomen Sanomiin.

Tämä "sanomalehtikatsaus" saattoi ikävystyttää teistä useimpia, mutta minulle se oli henki ja elämä...
Tuurasin Hilkka-tätiäni koulupoikana, jaoin Kariniemen piiriin molempia päivälehtiä kesälomien aikaan 50-luvulla. Piiriin kuului suuri osa Vesijärvenkatua, Kariniemen pientalot ja kerrostalot, nykyinen sataman alue ja rautatieläisten pientalot, varsinainen riesa lehdenjakajan kannalta oli Pirskasen huusholli Kisapuistossa, Vesijärven asema ja Kariniemen ravintola mäen päällä... Yksi vaivainen lehti kuhunkin paikkaan, pyörän polkemista hankaliin paikkoihin "turhan" takia !!!! Jako tapahtui aamuyöllä klo 03 ja 06 välillä.

Lahti-lehden päätoimittaja A. V. Mattila lienee samainen maisteri Ahti Mattila, joka oli Etelä-Suomen Sanomien maatalousosaston päällikkönä. Teimme vv. 1966-89 muutaman kerran vuodessa yhteistyössä "erikoisnumerot", joihin Mattilan poppoo hoiti juttupuolen ja minä myin ilmoitukset - pistin 150-250 kirjettä postiin, ilmoituksen omaan lehteen ja soittelin perään sekä paikallisille että valtakunnallisille mainostajille !

9.8.2005

Tämä kuva on otettu 13.6.1953 eli se on jo 52 vuotta vanha !
Se on otettu osoitteessa Kariniemenkatu 35 B, Kukkosilla. Etelä-Suomen Sanomissa oli nyt kesällä -05 puolen sivun juttu, jossa haastateltiin nykyään Villähteellä asuvaa eläkkeellä olevaa merikapteenia, jutun kuvissa hän oli punaisen omakotitalon parvekkeella koppalakki päässä ja piti laivanruorista kiinni.
Sama merikapteeni on tässä syntymäpäiväkuvassa vasemmalla, Matti Nykänen, hänen isänsä oli Mankolla työnjohtajana ja äiti kotiompelija; toinen vasemmalta olen minä, Raimo Kaarna; keskellä itse päivänsankari Esko Kukkonen; sitten Antero Nykänen, Matin pikkuveli, laivaston miehiä hänkin; ja viimeisenä eli oikealla pikkuveljeni Ahti Kaarna...

Nykäsen poikia tai Kukkosen Eskoa en ole tavannut sitten kouluaikojen, olisihan se jännä nähdä teitäkin näin puolen vuosisadan jälkeen ja muistella vanhoja aikoja, yhteistä lapsuutta ! Oikealla oleva nuorimies otatti omilla synttäreillään kuvan itsestään,
16 vuotta tuli täyteen helmikuussa 1959.
Ja sehän on itse allekirjoittanut, nykyinen eläkeläinen. Kait se on vanhuuutta, kun pitää omaa lapsuuttaan muistella ja jollain tavalla jälkipolvillekin ikuistaa !

20.7.2005

Löysin äsken jo 16 vuotta sitten Nykylahti-lehdessä julkaistun valokuvan entisistä Lahden Lyseon opettajista 1953-54. Lehtileikkeessä pyydettiin nimeämään tuttuja kasvoja. Kirjoitin maaliskuussa 1991 omat muistikuvani talteen ja pistin kirjeen postitse lehtykäiseen. Valitettavasti kirjeeni oli myöhässä eikä se ehtinyt seuraavaan Nykylahti-lehteen.

Julkaisen sekä opettajien valokuvan että muistikuvani heistä nyt 16 vuoden viiveellä, omana sivunaan - klikkaa luettavaksesi !
Jos muistin joitain väärin, pistä oikaisusi sähköpostina tai kirjeenä ja korjataan asia !

Raimo Kaarna, Purokatu 18, 15200 Lahti, puh.7330095, signal@sci.fi

20.7.2005

Kaarnan perhe vuonna 1914 Nuijamaalla - isovanhempani Eeva ja Vilhelm, takana keskellä Uuno, vasemmalla alarivissä Eino, sitten isäni Tauno ja isänsä sylissä Vilma. Isoisääni en koskaan nähnyt, hän kuoli 1918, mummoni näin muutaman vuoden ikäisenä; isäni, setäni ja tätini ovat jo kaikki poissa... Isäni Tauno ja Eino-setä asuivat Lahdessa kuolemaansa saakka, Vilmakin useita vuosia.


Tyttäreni Kati
ja Cobra replica...

Osta nyt tämä auto, hinta "vain" 30.000 euroa ! Sukulaismies rakentelee autoja, nyt entisöinnin alla on Rover 75 1952, tallinnurkassa 50-luvun iso musta Volvo, jollainen on nähty aikoinaan Palmu-elokuvissakin.
Katso kuvan kaunottaret isompana tästä !

17.7.2005

Isän piikkinokka Ford-kuorma-auto vuonna 1948 ?Kuvassa takana isäni kuorma-autoilija Tauno Kaarna, vasemmalla vanhempi veljeni Pertti, sitten nuorempi veljeni Ahti ja minä Raimo.

Osoitteemme oli tuolloin Kariniemenkatu 35 A 9 ja puhelinnumero 2496, auto oli kuitenkin aina öisin parkkeerattu nykyisen Johannakodin paikalle muuntajan alapuolelle, siis Kariniemenkatu 22:n tontille. Klikkaa kuva suuremmaksi ja näet, kuinka kaikki neljä miestä ovat pukeutuneet hienosti kokopukuihin, ajan tyyliin. Solmiot tai rusetit jokaisella, luultavasti puvut olivat tilaustyötä, äitini siskon aviomies oli vaatturi.

Myöhemmin isä laajensi autohommaansa ja osti uuden Austin-kuorma-auton, käytetyn Chevroletin ja amerikkalaisen vanhan Reon riesakseen. Autoilutyöt isäni joutui jättämään 50-luvun lopulla, kannattamattomana.

16.7.2005


Ensimmäinen vinkki tämän taulun mahdollisesta tekijästä tuli 21.7.2005. "T.P.51." saattaisi olla kuvanveistäjä Toivo Pelkonen, hän on nyt 81-vuotias ja useinhan taiteilijat kokeilevat erilaisia taiteentekemismuotoja. Yritin tarkistaa asian, mutta en saanut Pelkosta puhelimitse vielä kiinni. RK

Kirpputorilöytö Lanttilasta tänään, 35 euroa, huonokuntoinen öljyvärimaalaus, surkeat töhrityt kehykset, tuntematon suuruus taiteilijana, T.P.51. - kuka hän on ?? Mutta minä rakastan tätä maalausta, se on osa sielunmaisemaani, lahtelaisuuttani, kariniemeläisyyttäni !

Olin 8-vuotias pojankoltiainen, kun kuva on ikuistettu. Kävin kesäisin miltei joka päivä ongella, kuvan proomujen kansilta narrasimme lahnansinttejä, laitureiden tukkipylväikköjä pitkin laskeuduimme alas vedenrajan poikkiparrulle, katselimme uiskentelevia ahvenia, yritimme onkia niitä pelkällä mato-ongen siimalla, ilman kohoa.

Onpa tästä sataman laiturista pahempiakin muistoja,
50-luvun lopulta, olin hukkumasillani proomun viereen ! Tulimme Kariniemen poikien kanssa yöllä Teivaalasta, tyttöjen kuumentamia tunteita päätettiin kotimatkalla jäähdyttää Vesijärven viileydessä. Olin - ja olen edelleen - täysin uimataidoton, mutta en halunnut olla "pekkaa pahempi", joten vaatteet pois ja järveen vaan muiden mukana.

Yritin uida koiraa alimman tukkiparrun vierellä laiturin suuntaisesti, turvallisuusyistä. Pojat istuivat parrulla, minä pulikoin vedessä. Yritin vaihtaa uimasuuntaa, kääntyä takaisin, mutta jouduin pystyasentoon enkä päässyt vaaka-asentoon vaikka kuinka sätkin, potkin, huidoin, pärskin... Pojat naureskelivat "mitä sä Rami roiskit, tule pois jo". Yritin ja yritin, turhaan, lopulta en enää jaksanut, ojensin käteni ylös ja annoin mennä, kohti syvyyksiä ! Popi Kariniemenkatu 29:stä tai 27:sta huomasi, että kyseessä ei ole leikki vaan totinen tosi, hän tarttui hukkuvan vedestä pilkottavaan käteen ja veti minut ylös.
Kiitos avustasi, Popi !

Nykyisistä Lahden kaupunkimaisemien ikuistajista tunnetuimpia taitavat olla Timo Jakola ja Teräslinna, Anttilanmäen taloja tallensi piirustuksiinsa Kosti Ahonen, Pyhättömänmäen puistonpenkillä 60-luvun alussa ihailin kaupunkimaiseman vaivatonta siirtymistä piirustuslehtiön sivulle - viinipullon ja vesivärien avulla - elämäntaiteilijan nimeä en tiedä...

Jos joku teistä tuntee kuvan satamamaalauksen tekijän - siis T.P. vuodelta 1951 - pistä tiedot tulemaan sähköposti signal@sci.fi, puh. 03-7330095, tai osoitteella Raimo Kaarna, Purokatu 18, 15200 Lahti. Kiitos avusta etukäteen !

15.5.2005

Kuvasin äsken radiomastojen webbikameralla lapsuudenmaisemaani, koti Kariniemenkatu 35:ssä
ja kouluni Lahden Lyseo nyt samassa kuvassa!


Sain samaan kuvaan vuodet 1947-1964 kaikkine muistoineen, hieno systeemi tuo webbikamera ! Lapsuuden ja nuoruuden aika pyörii nyt mielessä, Kariniemen rinne ja Veskun rannat oli ihanteellinen kasvuympäristö meille pojankoltiaisille.
Ja löytyihän kuvan pientaloista Kolkankadulta äiti lapsillenikin - ex-vaimoni Tupu...

15.3.2005

Lukiokeskustelussa tiukat rintamalinjat, Salinkalliolaiset ja Mukkulan asukkaat puolustavat raivokkaasti omia oppilaitoksiaan, suurlukioiden henkilökunnat omiaan. Mutta miksi tapella, mitä järkeä tai mitä hyötyä tästä nokittelusta on kenellekään ?

Olen itse paljasjalkainen lahtelainen, Lahdessa syntynyt ja koko 62 vuoden ikäni Lahdessa asunut, ja ylpeä lahtelaisuudestani. Lukioni kävin lyseossa, kirjoitin ylioppilaaksi 1964. Ex-vaimoni kirjoitti Kannaksen yhteiskoulusta, vanhempi tyttäreni piipahti Savonlinnan taidelukiossakin, mutta kirjoitti Yhteiskoulun iltalinjalta, nuoremman tyttären lukio oli Mukkulan yhteiskoulu ja sieltä hän myös ylioppilaaksi valmistui.

Siis neljä perheenjäsentä, kaikki kävivät lukionsa Lahdessa, mutta eri kouluissa. Ja jokainen meistä oli ja on edelleen tyytyväinen omaan oppilaitokseensa. Kieroutunutta porukkaa ? Nykyajattelun mukaanhan meidän pitäisi kait olla eri puolilla barrikaadeja, jokaisen ?

Lähilukion valinta opinahjoksi on tietenkin luonnollista, mutta ei välttämätöntä eikä pakollistakaan. Itse muutin Kariniemestä Kiveriöön ja kävelin Kiveriöstä keskustaan lyseoon, ex-vaimoni asui lukioaikanaan Kariniemessä ja kävi Kannasta, vanhempi tyttäreni matkasi Soltista keskustaan yhteiskouluun, nuorempi Soltista Mukkulan lukioon. Ei mitään hankaluuksia koulumatkoissa kellään.

Johtopäätös ? Lahdessa on hyvä käydä lukiota, olipa sen nimi ja sijainti mikä tahansa. Kiitos teille ikimuistoisista vuosista poikakoulun penkeillä, Veltto, Lotja, Monokkeli, Viulu, Mimmi, Aune, Kikkara, Puupietsu ja kumppanit !

15.3.2005

Osalla lahtelaisista on hirmuinen alemmuuuskompleksi, ei luoteta itseen eikä muihin lahtelaisiin. Ruoho on muka vihreämpää aidan toisella puolen - jopa kaupungin huippuvirat on ulkoistettu - kaupunginjohtaja, rahoitusjohtaja, muitakin... Asukkaitakin yritetään haalia oikorataa myöten pääkaupungin suunnalta, näin saataisiin ulkoistettua parhaat asuinalueet ja järvenrantatontit.

LAHTI LAHTELAISILLE !
Lahtelaiset Lahden johtoon - lahtelaiset päättämään omista asioistaan - kannettu vesi ei kaivossa pysy.
Rakasta kotikaupunkiasi ja ole ylpeä lahtelaisuudestasi !

15.3.2005

Helmikuun alussa kehuskelin meille suotua mahdollisuutta seurata valtuuston kokouksia webissä. Ilo taisi olla ennenaikainen ! Seuraavaa eli ma 7.3.2005 valtuuston kokousta ei enää näytetty lainkaan, se oli SENSUROITU KOKONAAN... Liekö käsiteltävillä asioilla - esim. valtuutettujen omien kokouspalkkioiden korottaminen - osuutta asiaan ? Päättäjät päättivät puolestamme siirtyä tiedon julkistamisesta tiedon salailuun.

08.02.2005

Kävin äsken Lahden kaupungintalolla
valtuuston eilisessä kokouksessa - käy sinäkin !!!!!

Nyt voit katsoa webistä, mitä vaaleissa valitut edusmiehemme ja -naisemme puuhaavat.
Klikkaa sivulla olevaa linkkiä, pistä ääni kovalle, kuva suureksi ja olet osa lahtelaista päätöksentekoa !
Näet puheenjohtaja Viljasen, pöntössä Kauton, Niemisen, 'Beibi' Rantasen, Luhtasen, Kauppilan, Liukon, Vahterin ja kumppanit puhumassa asiaa ja asian vierestä. Kaupunginjohtaja seuraa katseella ja joku lueskelee päivän lehteä, toinen 100-vuotishistoriikkia.

"Polttavia" puheenaiheita olivat koulujen karkki- ja limsa-automaatit, hampaiden kunto ja lasten lihavuus, liikunnan terveellisyys, linja-autoasema, urheilutalo, Kisapuisto... Kokouksen alkuosan webbilähetyksessä oli ollut ääniongelmia, sen pitäisi näkyä tietokoneella huomenna.

Erinomainen asia tämä valtuuston kokousten näyttö webissä. Se lisää tietoa, paljastaa edustajiemme mielipiteet ja työskentelytavat, lisää demokratiaa. Voimme kuunnella ja katsella puheenvuorot useampaankin kertaan, tiedämme kenelle purnata, jos aihetta ilmenee. Saamme aiheita vaikka yleisönosastokirjoituksiin, asiaperusteita omille mielipiteillemme. Seuraava valtuuston kokoontuminen näytetään maanantaina 7.3.2005 klo 18.

Lahden Lyseo I C vuosina 1954-55, seison nurkkakaapin oven vasemmassa reunassa
Meillä lyseon pojilla välipala-asiat olivat kunnossa
jo 50-luvulla. Välitunnilla juostiin Rauhankadun pullapuotiin ja ostettiin lihava hillomunkki ja maitoa pahimpaan nälkään, jälkiruoaksi karkkia. Luokassa oli 44 oppilasta ja Tähtisen 'Mimmi' piti kuria kiljumalla, liikuntaa saatiin Kaloniemeltä ja kumppaneilta, jalkapalloa potkittiin parakkikoulun paikalla. Tupakansavu oli sankkaa kellarin weeceessä, heilat etsittiin Tipalan konvista, Urkilta tai Teivaalasta. Kultainen nuoruus...

Sivun aukeamisen nopeuttamiseksi olen pistänyt kunakin vuonna kirjoitetut jutut omalle sivulleen. Klikkaa linkkejä ja vilkaise muistelut:
2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002

95270 01022022
12110 25102020

kavijalaskuri

VANHA KOMMENTTIBLOGI NYT UUTEEN KÄYTÖÖN
- lahtelaista-blogi 2020 - kommentoi nyt uusia sivuja !