- - - - - - -

  Tällä sivulla pidän päiväkirjaa,
  esitän omia mielipiteitäni kotikaupungistani Lahdesta, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, muistelen menneitä vuosikymmeniä...
  Välillä napsin digillä valokuvia, haastattelen tuttujani, rupatellaan, otetaan kantaa ja parannetaan maailmaa !!!

  * Sivuston tekijä
  * Sisällysluettelo
  * Kotikaupunkini
  * Kirjoita vieraskirjaan!
  * Kalamarkkinat
  * Laituritanssit
  * Taidetta, autoja
  * Hollolan kirkolla
  * Suomen ja
  * Maailman sanomalehdet
  * Vilkaise pääsivustoni
  - signalpenpals.net

  * Museoviraston Lahti-kuvat

Maaliskuun 4. päivänä 2024
RAIMO KAARNA

TESTAILIN 1991 ja 2011 TIETOKONEAARTEITANI TÄNÄÄN
- viimeksi käynnistin Appleni noin viisi vuotta sitten... Kaikki toimii, ohjelmia runsaasti, hinta aikoinaan korkea!
Samanlainen tänään 04.03.2024 eBayssä myytävänä, 806 euroa Microsoftin 32 Gb Surfacekin pelaa hienosti, tabletti Kaikkea sitä keräilijän kaapeista ja hyllyiltä löytyykin...
Olin Etelä-Suomen Sanomissa 1966-1989
- sain uuden työhuoneen keskustassa 1985

ESAN HALLITUKSEN TIEDOTUKSIA 7/85


Elettiin sitä ennenkin, 1950-60-luvuilla

ENSIRAKKAUS JA TOISIA RAKKAUKSIA - LINJA-AUTOILIJAN TYTÄR RIPPIKOULULEIRILTÄ, ASKO TAVARATALON MYYJÄTÄRNEITONEN. KISAHEILA HYVINKÄÄLTÄ, KESKUSTAN KIVITALON YLIOPISTO-OPISKELIJA, JA UUDELLEEN ENSIRAKKAUS... KULTAINEN NUORUUS, KAUNIITA MUISTOJA.

1950-luvulla Karjusaaren edustalla

Pilkkijät ovat Tammiston perhettä, kuvan lienee ottanut siitä puuttuva lasteni äiti Tuula. Vasemmalta Lempi, Terttu ja Reino - anoppi, käly ja appiukko. Perheen mökki oli Askon yhteisalueella tuolla ylhäällä kalliolla.
VUONNA 2013 ISTUSKELTIIN STRANDBERGIN TAPION KANSSA KIRPPIKSEN KAHVILASSA SOPENKORVESSA.

Manni

20.02.2024 Tapio Strandberg

Koneenrakentaja jos kukaan. Todella aikuisiässä. Rotevassa kunnossa. Aina hymyssä suin. Toimi RAUTEN kakkien koneiden remonttimiehenä. Säyseys piti hänet suosittuna.

Näin jatkui vuosia. Kunnes koitti matkavuosi. Manni otti vastaan asennustyönjohtajan homman Tanzaniassa. Liekkö ensimmäinen ulkomaan työmatka. Hänelle lyöttäytyi tosi reipas nuorukainen kumppaniksi.

Niinpä tultiin perille. Lentokentällä vastassa kehitysavun auto. Hyvin pitkän ajon jälkeen oltiin perillä alkuasukaskylässä. Alkoi selvitä töiden kulku. Muutamia mustia tarjolla mutterin vääntöön. Käytännössä kukaan ei osannut mitään. Kuljetusliike oli raijannut paikalle koko sahalaitoksen koneet. Sinne viidakkoon sen piti nouseman. Purettiin pakkaukset.

Todettiin kylän elämisen meininki. Valtoi tankki autollisen jotakin viljapohjaista hieman käytettyä juomaa. Niinpä sallimuksen mukaan juomingit alkoivat lau-aamulla ja jatkuivat myös sunnuntain. Remu oli valtava. Yhden kerran illalla saapui asentajien majalle räyhääviä humalaisia mustia.

Lukittiin ovi. Tulijoilla käsissään Machete-veitsiä ja muuta uhkakuvaa. Ovea hakattiin. Mannilla oli turvallisuutta varten pistooli. Hän ampui yhden lippaallisen oven yläosiin. Melu vaimeni ja loppui. Mitään ei olisi ollut tehtävissäkään. Alkoi työaamu. Oli saatu pystyyn raamisahan runko. Manni opetti yhtä mustaa kiertämään kiintoavaimella isoja muttereita kiinni. Musta mies lauloi. Kohta miess joutuu perässä. Se mutteri ei mene kiinni. Osoittautui. Musta oli unohtanut mihin suuntaan tuli mutteria kiertää ja tehtävä ei siis onnistunut.

Sen kaltaista kaikki tekeminen. Kaikki tehtiin moneen kertaan. Alituisessa valvonnassa sahalaitos sitten valmistui. Piti olemaan kaikkien aikojen juhla sen kunniaksi. Joku maksoi ja humala oli syvä.

Niinpä Manni palasi Vesijärvenkadulle. Kohtasi tuoni. Manni menossa aamiaiselle kaupungille, kun lyyhistyi kohta Veskulle saavuttuaan ja poistui laatuasentajien kirkkokuoroon.

++++++++++++++++++++

Vaunuja satamaan

1702024 Tapio Strandberg

Todella. Avoimia rautatievaunuja satamaan 3 kpl. Sellaisia mustia ja puhuttelevia. Ei satama voi olla ilman niitä. Ne olivat sataman joka päivää jo 1800-luvulla. Satama on aivan alaston ilman niitä. Siis, kolma kappaletta.

Osaan rakennuttaa mekanismin, jolla voidaan vaunut kesäksi satamaan toimittaa traktorilla hinaamalla. Niissä lapsille oivallinen kiipeily- ja oleskelupaikka. Niistä kuvastuu sataman oman henki.

Ajatelkaa. Vaunuja aiemmin kesällä jatkuvana kiertona satoja. Eikö Lahden kaupunkilainen muista lainkaan menneisyyttä. Puuttuu samalla hinaajat ja tukkilautat. Myös matkustajalaivat lukuisine lähtöineen joka päivä.

++++++++++++++++++++++++++++++

Höyryä lapsille

12022024 Tapio Strandberg

Lapsuuskotini aivan rautatien vieressä. Niinpä monenmoiset leikit lähellä kiskoja. Olihan lapsella vaihtelua. kun juna sujahti ohitse. Ei niitä kovin usein 1940-luvulla mennyt päivässä. Kodin kohdan ratapenger lapioitu kultaisesta hiekasta. Mukava sitä oli kaivella. Jopa lähimmän raiteen alle tunneli. Se tosin oli teollisuusraide ja vähemmän käytössä.

Jotenkin villitsi sekin, kun Hennalan ylikäytävälle vain muutama 10 metriä. Kiskojen luona oleillen näki parhaiten. Oli myös ratavartija resiinoineen. Heiltä sai aina kyytiä mikäli jäi vähänkään viivyttelemään kiskoille.

Meidän kadun lapsilla ei todella ollut leikkikenttiä, ei juuri kavereitakaan. Niinpä monasti päivässä oleilimme kiskojen lähellä. Hyvin tiesimme höyrysuihkusta veturin sivulta, kun kuljettaja havaitsin meidät taas leikkimästä lähellä kiskoja. Jo huomattavasti ennen kohdallemme saapumista, alkoi veturista isolla pauhulla syöksyä höyryä, jopa 6 m leveydeltä. Kuumaa se olisi. Toki, melko viime tinkaan poistuimme. Olihan sekin jännittävää.

Sellainenkin muisto. Koko perheellä koti koivikossa ja kuulemme ison veturin saapuvan Lahtea koti. Vauhti suorastaan loppuu. Ukko-Pekka pysähtyi vaunuineen juuri meidän kohdalle... Mitähän se puuhaili? Isä veturinkuljettajana neuvoi. Nyt sen pannuun nostetaan painetta. Aikansa puhkuttuaan, veturi alkaa elää. Tuhauksia ja pauhua, tuossa aivan edessä. Kolme akselistoa herää eloon. Ne 180 cm korkeat pyörät. Ja, komeaa on. Isot tuli suihkut, pyöristä lentävät ensimmäisestä vaunusta kauas taakse.

Ja puhkuen matka jatkuu. On lievää nousua kiskojen mäessä meidän kohdalla ja se jo kaukaa alkanut. Höyryä oli kulunut. Pysäkki sitten meidän kohdalle. Mikähän lie syynä. Veturi oli todella Ukko-Pekka. Raskaita junia vetää aina *Truman-mallinen veturi. Ukko-Pekka on laadittu kiidättämään vain matkustajajunia. *) Truumannis oli 4 vetävää akselistoa ja pyörät vain hiukan ylitse 1 metri.

++++++++++++++++++++++

Liikenainen

16022024 Tapio Strandberg

Oli tarvetta klapipuille. Talvisaika.

Lehdessä ilmoitus: Myydään 30 m3 koivukalapia. Sijainti tuolla koillis-Lahdessa. Neuvottelin serkkuni perheen mukaan omalla autolla ja peräkärryllä. Talviaika ja lunta riittämiin.

Osasimme perille. On saavuttu ison omakotitalon eteen. Lähden soittelemaan ovikelloa. Ovelle ilmaantuu melko lihaisa vanhempi nainen. Esitän asiani eli klapien mahdollinen osto. Saamme opastuksen alakertaan. Melko sokkeloisen kellarin perältä todella löytyy iso puuliiteri. Totta kyllä. Koivuklapia todella valtaisasti.

Alamme tarkastella koivukasoja. Kuinka ovatkaan koivut liiteriin joutuneet, kun kasoja hiukan penkoen löydän runsaasti hometta. Mitä sitten onkaan siellä kasan pohjilla. Tarkastelen mahdollisuuksia saada koivut ulos jä kärryyn. No, ensin melkoinen kynnys. Hiukan käytävää ja toinen isohko kynnys. Ovelta katselen autoille päin. Hoh hoijaa. Kokolailla jyrkkä kapea railo. Aurinko todella paistaa. Ihana sää.

Mutta. Hintakin kohdallaan vaan eipä meille tämä työmäärä ole kohtuullinen ja se home. Käyn keskustelua matamin kanssa. Saan tietää hänen olevan liikenainen Vesijärven kadulta. Hiukan mietin mikä on kauppansa siellä. Työoaikkani on samalla kadulla ja tunnen nurkat. Matami ylistää liikeemiestaitojaan. Niinpä kuitenkin kävi: Kieltäydyimme kaupasta. Hiukan motkotusta saimme paluumatkalle. Liikenainen jäi klapiaan kauppaamaan.


LAHTELAISTA.NET-SIVUSTON JULKAISIJAN RAIMO KAARNAN PERHE 'PERHE ON PAHIN' - TUPU, RAMI, KATI JA KIRSI - 2023 LOKAKUU

Jouluntunnelmaa Kiveriössä 1999

Äiti oli saanut kotiin kauniin kuusen, vakiopaikalle takan vierelle.
Ehkä minunkin pitäisi käydä aito tuoksuva kuusipuu jouluksi jostain hankkimassa?
Paikka tietenkin entinen...

Pimenevässä syysillassa kaarnanpalasia...

-Vuonna 2010 - Rami ja Tupu > Kati, Kirsi ja Kiki > viulisti Lumi


Olen nuori viehkeä nainen

09022024 Tapio Strandberg

Mistä tupsahdinkaan Lahden satamaan, ja keltaiseen paviljonkiin. On hieman varhainen kevät ja joudunkin olemaan aivan yksin. Kevyt tuuli Vesijärveltä.

Tähyilen ympärille. Ketään ei missään. Paviljonki on auki. Kierrähdän sisään ja nautin yhden kahvin. Lettu houkuttaisi. Ei nyt sentään näin varhain. Käveleskelen laitureille. Laivat hieman keinuvat vähäisessä aallokossa. Eikö todellakaan täällä ole ketään.

Astelen Sibeliustaloa kohti. Olen jo lähellä pyöreää ponttoonilaituria. Ja kas. Askelmilla istuu kuulu kirjailija Saarinen. Hänen aluettaan on linnut Vesijärvellä ja sodanaikainen lentotoiminta. On kirjoittanjut jo 3 kirjaa. Täydellisiä historiateoksia. Tiedän hänellä olevan väistämättömät 2 pulloa kossua repussa. Siinä hän istuu yksin reppunsa kanssa. Saavun luokse. Puheita ei tarvita. Tunnemme toisemme. Otamme pienet huikat. Juttu alkaa kulkea.

Joitakin töihin meneviä puikahtaa kävelykatua pitkin töihinsä. Himmeä aamu jatkuu. Meitä ei häiritse lokitkaan. Ovat laiskalla tuulella. Ilma on himmeä. Annamme ajan valua pois. Olemme paljon maailmaa nähneet. Annamme se riekkua kuin tahtoo.

Me kuuntelemme Vesijärveä, sen laineilla sentään laivattiin tuhansia koivutukkeja vuosittain tuohon, aivan viereisiin sahalaitoksiin. Osa niistä päätyi Tornator-tehtaan koneisiin ja niistä valmistui lankarullia. Nyt kaikki entisyys on vaipunut unhoon. Vain me kaksi osaamme seurata historiaa.

Miten olen tässä. Olen Tapion lähetti. Hän se pyöräili monasti Saarisen luokse ja elkeet samat, jotka minulle on ojennettu. Tapio ei koskaan ottanut Saarisen pullosta. Juttu vain selkeni ilman Jaloviinaa.

Tohdin lähteä kohti Ruoriniemeä. Ilma on himmeä ja kolea. Kovin vähän rantaraitille kulkijoita nyt kun töihin lähtijät jo menivät. Jotkin uskaliaat käväisevät aamu-uinnilla, tuolla missä rivitalot miltei rantaan ulottuvat. Istahdan sielläkin penkeille. Täydellinen rauha. Ei häiritse vaikka aamutakkisia joitakin vaeltaa ohitse uimasille.

Hanhet ovat saapuneet. Ilmeisesti kesän mittaan ne valloittavat koko laguunin. Uimakansa alkaa jo väistellä.

Merkillisen vähän kansaa liikkeellä. Jokin polkupyörä suhahtaa ohitse. Ajaudun aivan Ruoriniemen kärkeen. Täällä Tapiollakin on tapana poiketa. Silmäilee kaiholla Enonkärkihuvilaa tuolla 3 km päässä. Siellä se valkoisena esiintyy nytkin.
Jatkuu ja jatkuu

09022024 Tapio Strandberg

Lahden Vesijärvenkadulla oli metalliyritys. Valmisti ihan mitä vaan. Oli saanut valmiiksi 4 sisävesilaivaa. Myöhemmin eläkeläiset kertoi uuden yhtiön astuttua valtaan: Kyllä laivat oli hyviä. Hinta vaan aivan alhainen. Konkurssiuhka toi pankin lähettämän insinööri Schwartzberg Helsingistä Hietalahden telakalta. Hän oli laivanrakentaja. Tutustuttuaan tilanteeseen, aloitti uudistuksia. Ei enää laivoja. Ja olihan niiden valmistus sisämaassa pulmallista. Vaikka tehtaan pihaan tuli kapearaiteinen rata. Sillä tosin vietiin laivan lohkoja Vesijärven rantaan. Niitattiin siellä laivaksi.

Oli Venäjän kauppaakin. Venäjän armeija tarvitsi vaikka mitä. Mm. sairaalasänkyjä loputtomiin. Samoihin aikoihin, Hollolan Pyhäniemen tehdas valmisti tammesta tykin pyöriä. Lahden seutu todella yksi sotavarustuksen alueista.

Tuotteiksi asettui raamisahat sahalaitoksille. Siihen tarvittiin ehdomasti valimo. Niinpä ponnistelut johti myös vaneritehtaiden viilusorvien valmistukseen.

Kaikki tuli piirtää suunnitteluosastolla. Lie aluksi ollut varsin pieni. Silloin puinen pääkonttori oli Vesijävenkadun varressa. Viereen istutettu lehmuksia. Sekin melko ihme. Lehmukset ovat edelleen vallassa 2024 vuonna. Valimokin rakentui aivan kadunvarteen. Vastapäätä alkoi hahmottua puisia asuintaloja. Silloisessa Lahdessa alue oli vallan laitakaupunkia. Orastavalle torillekin 500 m. Vain muutamia kivitaloja keskustassa. Liekkö vielä muita kuin kaupungintalo, ehkä myös Kotila torin kupeessa.

Toki rakentaminen kiihtyi. Saapui venäläinen varuskunta. Tsaari edusmiehineen osti etelä-Suomesta hyvin lukuisia maa-alueita. Niille rakennettiin sotilasvaruskuntia Venäjän piirustuksilla ja työn johdolla. Niinpä Hennalan tila myytiin 1910. Alkoi raju rakentaminen v. 1911. Tuhansia sotilaita ja työmiehiä saapui Lahden alueelle. Kauppa vilkastui aivan räjähdysmäisesti. Niinpä keskustaan alkoi kiihtyvästi kertyä uusia kivitaloja.

Sittemmin Raute Oy:ksi nimetty yritys kasvoi mukana. Pieni konttorirakennus jatkettiin kaksin verroin pidemmäksi. Huonekaluteollisuus läheni. Kulmakadulle puusepänliike. Sammonkadulle samoin. Niinpä Rauten tontille rakennettiin lämpövoimalaitos. Höyryä ja lämpöä tarvittiin. Tehdashallit lisääntyivät. Iso piippu ilmaantui myös Sammonkadun tehtaan pihalle. Niinpä piippuja jo kaksi melko lähekkäin. Suomi kohtasi uuden sodan. Töiden määrä lisääntyi. Miehiä rintamalle ja naisia tilalle. Poikasiakin.

Saatiin tai oikestaan valtio käski aloittaa tykkikranaattien valmistuksen. Rauten pihalle rakenttiin huomattavan suuri harmaatiilielementtinen varasto. Siellä sorvattiin ja viimeisteltiin ammukset. Työ oli yötä-päivä- työtä. Perustettiin sorvaamo myös Joutjärven rantaan. Sota senkun kiihtyi.

Ostettiin Sopenkorven nousevalta teollisuusalueelta tontti. Aie valmistaa varsikäsikranaattien varsia. Juuri kun tuotantoa olisi voitu aloittaa, sota loppui. Mitäs nyt? Kysymys joka tehtiin varsin usein. Elämässä kun kaikki muuttui nopeasti päätettiin aloittaa huonekalujen valmistus. Oli Rauten omassa tuotannossa myös puusepän koneita. Siispä, tuotannot alkuun. Aluksi oli kolmikerroksinen todella mallikas tehdas. Myöhemmin se sai 2 kerrosta lisää.

Ja, niinpä tietysti. Teollisuusraiteen toiselle puolen rakentui S-ryhmän huonekalutehdas. Alettiin tuntea nimellä Vakiopuu. Siispä satoja ihmisiä asettui molempiin töihin. Sopenkorpi Oy tarvitsi oman sahalaitoksen huonekaluteollisuuden tarpeisiin. Sinne takapihalle se pystytettiin. Koivulankkua alkoi syntyä. Niinpä Sope sittemmin kehittyi jopa Suomen kolmanneksi suurimmaksi huonekaluryhmittymäksi.

Konttoritarve iski kovasti. Suunnittelijoita iso liuta. Niitä ripoteltiin kaupungille lukuisiin kerrostaloihin. Tähän pulmaan rakennettin komia 3-kerroskonttori edelleen 1962 Vesijärvenkatu 23-25. Nyt oli olevinaan tilaa aivan liikaa. Varsin pian totuus paljastui. Iso ja komia konttori alkoi olla pieni. Vesijärvenkadun tontti alkoi olla täyteen rakennettu. Sitä se kansainvälistyminen teettää.

Oli ostettu tulevaisuutta varten 13 ha tontti Nastolasta. Pian alkoi sinne nousta betonihalleja. Niinpä v. 1987 valmistui myös aivan uusi 5-kerroksinen pääkonttori. Sain käskyn muuttaa ulkomaanlähetyksen toimistoni sinne, kera kauniin sihteerin.

Täydellinen punatiilirakkauteni jäi Vesijärvenkadulle. Sielläkin muutosta. Koko konepaja lopetettiin. Kaikki toiminta ajettiin alas. Sekin kumma päivä tuli. Kaivinkoneet mursivat Vesijärvenkadun toimistot kaikki. Valimon rakennus muodostui Wanhaksi ravintolaksi ja koko itäinen osa olikin S-ryhmän K-Superia, siis siellä mistä ennen junia lähetin kauas Siperiaan tai meren rantaan.

Kaikki muuttuuu. Mitä olisi edessä? Aina vaan tulee laajentaa. Nyt Rautella yhteistyöympäristöä ympäri maapalloa. Jopa alkaa ihminen kokea pienuutta. Maapallo vaan pyörii. No, jaa. Rautatie. Nastolassakin toki oma raide. Sain siellä lastattua kerrallaan 13 Venäjän vaunua.

Astui voimaa presidentti Putinin valta. Suomen raja kiinni. Eipä kulje rautatien vaunut itään. Aina kaikki muuttuu. Kattellaan nyt... Tsaari rakennutti rautatien Suomeen, ja suomalaiset maksoi. Täydellinen organisaatio olisi valmiina. Kauanko sitä on varaa olla käyttämättä?
JUST COPY THE TEXTS AND WRITE YOUR OWN INFO
and then send it as email to signal@sci.fi
I will copy your email text in a few minutes or hours and
you will see it on this page of www.signalpenpals.net

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Name, age, sex:
Address, COUNTRY:
Email:
Homepage:
Education:
Occupation:
Languages:
Hobbies:
Signal is:
Your message:
Your photo:
All the photos received are cropped to suitable size or suitable view. The more real surroundings, local beautiful buildings or scenery are seen in the background the more interesting is the photo. And it is given also bigger size here... Most readers prefer seeing in what kind of neighborhood you are living in. A passport photo will be small in our columns, too.
Porno, politics, begging, 'business offers' - investment consults, loan sharks, human trafficers etc - NOT accepted. NO prisoners, NO phone numbers accepted.Olavi Ryyppö, Terho Apponen, etiketti ja juliste...
Näkemyksiä Lahden kaupungista.

Taidetta talostamme...
Teokset 50-100 vuoden ikäisiä, kaikki?

Savilautasia, metallipinssejä, lasituhkiksia
- kaikkeen kaupungintalo on ikuistettu.


YOUR ADS FREE! > ILMOITA !

SIGNAL is a website for those looking for foreign penpals or swapping contacts for collectors. Advertising is free for private persons as far as the contents is legal and the text is polite and not too long, also photos ok. One listing monthly accepted. Next ad next month.


04.01.2023

Raija Lindén on julkaissut hienoja muisteluita Mallasjuomassa työskentelystään 1958-1967

Lue juttu 'Mallasjuoma muistoissani', paljonkin tuttuja nimiä, kiinnostavia tapahtumia... SUOSITTELEN, klikkaa linkkiä Raija Lindén muisteleeRaija Lindén on Lahdessa asuva kirjailija, infoa löytyy mm. Wikipediasta. Hänen juttunsa Malskin ajoista löysin sattumalta kuvan vanhalta kovalevyltä eilisiltana ja googlaamalla löytyi lisätietoa, kuvia, kirjailijaesittely jne.


01.01.2023

Onnellista Uutta Vuotta 2023...
Happy New Year 2023. Kippis !!!!


29.12.2022

Vaaravyöhykkeellä oltiin taas näitten nettisivujen kanssa, vanhat lahtelaiset diakuvat houkuttelevat 'liikaa' vierailijoita! Palveluntarjoaja tapaa katkaista sivuston näyttämisen heti jos liikaa liikennettä - 'bandwidth exceeded' - vaikka palvelu maksettu vuodeksi kerrallaan. Vilkkaimpina päivinä kolmisensataa kuvienkatselijaa...


Lauantaina 1. tammikuuta 2022

2022 ILOTULITUSVIDEO, KUVAAJA LUMI KAARNA
2022 FIREWORKS VIDEO BY LUMI KAARNA
KLIKKAA KINKKIÄ - CLIK THIS LINK: YOUTU.BE/DHPGKTCUADS

JANUARY 1 2022 - PUROKATU LAHTI FINLAND
Torstaina 30. joulukuuta 2021

KUVAAJA, TOIMITTAJA, TAITTAJA, JULKAISIJA - VARHAISAAMUSTA MYÖHÄISEEN YÖHÖN...
* LAHTELAISTA.NET * SIGNALPENPALS.NET * FACEBOOK/RAIMO.KAARNA * ETC ETC ETC


SIGNALPENPALS.NET = 3.800 SIVUA ???
Elokuviin ILMAISEKSI = 315 kotimaista!

Sivun aukeamisen nopeuttamiseksi olen pistänyt kunakin vuonna kirjoitetut jutut omalle sivulleen. Klikkaa linkkejä ja vilkaise muistelut:
- KAIKKI JUTUT 2022 - 2002
2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002

LAHTI, TALVINEN ALEKSANTERINKATU - Kuva: YLE TV1 - Iskelmäkirkko Lahden Ristinkirkossa
VANHAA KESKUSTAA, PUUMÄKI JA LIIKENNEYMPYRÄKIN VIELÄ KUVASSA - TAPIO STRANDBERG

1970'S AND 1980'S OLD DIAS FROM LAHTI IN FINLAND

300.045 03-03-2024

240.007 09-12-2023
230.040 31-08-2023
220.132 17-06-2023
210.036 09-04-2023
200.992 24-02-2023
190.133 09-01-2023
180.198 14-12-2022
173.992 26-11-2022
160.695 18-10-2022
151.325 01-10-2022
140.650 17-08-2022
130.023 25-06-2022
120.007 06-05-2022
114.326 15-04-2022
100.153 14-02-2022
-95.270 01-02-2022
-12.110 25-10-2020


SIGNAL EXTREME COUNTER
1999 - 2017
446.418 HITS
by countries

kavijalaskuri

VANHA KOMMENTTIBLOGI NYT UUTEEN KÄYTÖÖN
- lahtelaista-blogi 2020 - kommentoi nyt uusia sivuja!